Бася Володарська: людина доброї волі

21 Сентября 2022 Published in Церковь и общество
Read 2027 times

Агресія на території нашої країни мало кого залишає байдужим. З початком повномасштабного російського вторгнення на територію України основним напрямом діяльності ГО “Федерація жінок за мир у всьому світі” є підтримка українських біженців, сімей та осіб, постраждалих від військових дій. Серед них також є членкині Федерації жінок.

Історія військової капеланши Басі Володарської зачіпає тонкі струни людської душі. Її війна застала у потягу, який прямував із Запоріжжя до Києва. Після були дві доби переховувань разом з іншими сім’ями у бомбосховищі від ракетних ударів. А далі – тверде рішення рятувати жінок з дітьми та дістатися до кордону Польщі.

“Через мене пройшло більше 840 осіб, яким я допомогла - піклувалася, любила, несла душепастирську опіку та психологічну допомогу і підтримувала”, - розказує Бася.

У неї багато історій біженців про те, як вони добиралися з України до Польщі. У когось на очах загинули рідні та близькі люди у Маріуполі. Як рятувалися під час окупації. Ці історії нікого не лишать осторонь і дістануться до самого серця.
Бася Володарська поділилася досвідом волонтерства за чотири з половиною місяців перебування у Польщі 21 червня під час зустрічі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Для багатьох сімей вона організувала гуманітарну та психологічну підтримку. Федерація жінок також долучилася до цієї ініціативи. Період перебування у Польщі можна назвати реабілітаційним, оскільки він допоміг сім’ям з дітьми трохи відволіктися від військових подій. Наразі більшість із цих українських сімей отримали візи в інші країни та відправилися далі.

Життя змушує нас пристосовуватися до будь яких раптових змін. Втрат, придбань, переживань, безнадій. Але завжди виведе у правильне русло! Федерація жінок висловлює безмежну вдячність всім людям доброї волі за їх щирий вклад заради збереження української нації та її майбутнього.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.