5 необхідних вітамінів для жіночого здоров’я

17 Июня 2023 Published in На здоровье
Read 2073 times

Вітаміни необхідні для функціонування нашого організму. Від них залежить не лише емоційне здоров’я та фізичне самопочуття, але й зовнішній вигляд людини. Взимку організм найбільше страждає від їх дефіциту. Для цього потрібно дбати про свій організм і давати йому всі ресурси, щоб він міг нормально функціонувати. Гінеколог Юлія Лахно розказала, які 5 вітамінів необхідно приймати для жіночого здоров’я.

Фолієва кислота(В9)
Лікарка зазначила, що це найважливіший вітамін, який забезпечує репродуктивне здоров'я. Він знижує ризики патології нервової системи у плода на 70-90%. Такий вітамін потрібно пити ще до планування вагітності, бо, за словами Юлії Лахно, 50% всіх вагітностей не заплановані. В ідеалі розпочати прийом вітамінів варто за 3 місяці до планованого зачаття. Дозування – 400-800мкг/добу.

Вітамін D
Він дуже важливий для кісткової тканини і регулює багато клітинних функцій. ЗА словами лікарки, зараз активно обговорюється питання про зв'язок дефіциту з розвитком міоми матки, викидня, діабету вагітних, народження малюків з низькою вагою. Плюси цього вітаміну в тому, що для кращого його синтезу, нам потрібне сонце. Добова доза 600-1200 МО.

Вітамін Е
Він очищує організм від токсинів та підтримує його в тонусі. Вітамін Е зберігає молодість і пружність шкіри, оскільки бере участь у синтезі колагену. Він покращує загоєння ран. А найважливішою його функцією є відновлення порушеного менструального циклу, тому що він бере участь у синтезі прогестерону-важкого гормону, який відповідає за дозрівання яйцеклітин. Добова доза 200-400мкг.

Вітамін А
Бере участь у синтезі гіалуронової кислоти, уповільнює старіння шкіри і зміцнює імунну систему. Завдяки йому синтезуються статеві гормони, які дуже важливі для нормального циклу та дітородної функції. Добова потреба для жінок: 600мкг

Вітамін С
Вітамін С допомагає підтримувати імунну систему, зберігає пружність шкіри, покращує водний баланс та позитивно впливає на стан волосся та нігтів. Добова потреба: 75мг.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.