Опалювальний сезон: коли розпочнеться, і в яких містах не включать опалення

27 Сентября 2022 Published in Дайджест
Read 1350 times

Опалювальний сезон розпочнеться в Україні тоді, коли середньодобова температура три дні поспіль не перевищуватиме +8 градусів. Відбувається це, як правило, у середині жовтня. Однак цього року на фоні війни є фактори, які можуть перешкодити підключенню опалення до житлових будинків деяких українців навіть узимку.

Так, за прогнозами синоптиків, перші заморозки протягом трьох днів із середньою температурою +8 градусів очікуються 6-8 листопада. У квартирах українців цього року буде холодніше, ніж торік, на пару градусів. Тому навіть при +10 градусів на вулиці, у квартирі може бути +16 градусів, і до цього потрібно бути готовими, пише biz.today.ua.

Через повномасштабне вторгнення російських військ багато міст і сіл в Україні постраждали. Зокрема, у Київській області (Бучанський, Вишгородський та Броварський райони) було пошкоджено 26 тисяч об'єктів та повністю зруйновано п'ять тисяч приватних будинків, п'ять великих шкіл, а також ще 127 освітніх та 107 медичних закладів пошкоджено. Наразі тривають роботи з відновлення інфраструктури ЖКГ, та очікується фінансування на підготовку до опалювального сезону.

Найскладнішим опалювальний сезон буде у тимчасово окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях. Там тепла взимку може бути зовсім. Не зможуть дати тепло і в деяких населених пунктах прифронтових, де інфраструктура сильно постраждала від обстрілів.

У Бердянську та Мелітополі вже більше трьох місяців немає газу, і перспектив для його відновлення поки що немає. Також не працюють Чернігівська, Охтирська та Кременчуцька ТЕЦ, через пошкодження яких не можна буде виробляти теплопостачання.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.