Батьки і діти: кроки назустріч

02 Мая 2017 Published in Церковь и общество
Read 2929 times

Протягом навчального року в ЗОШ №2 за ініціативи директора Тетяни Козубенко втілюється проект «Відповідальність починається з мене», у якому кожен з учасників навчально-виховного процесу – адміністрація, педагоги, учні та їх батьки – беруть участь у роботі певної ПЛАТФОРМИ.
Тож участь закладу 22 квітня 2017 року у міжнародному грант-проекті «Батьки і Діти: Кроки Назустріч» стала ще одним кроком у формуванні відповідальності у системі взаємин батьків та дітей. Проект проходив у рамках програми до Всесвітнього Дня Молодіжного Служіння, яка фінансується Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США.

Мета проекту полягала у тому, щоб створити безпечну платформу для батьків та їхніх дітей, де вони мали б можливість дізнатися більше один про одного, а також про себе самих. Цього дня у рамках проекту було проведено 6 тренінгів, під час яких спочатку діти і батьки працювали окремо, а потім спільно.

Під час реалізації проекту багато батьків дізналися щось нове і корисне про своїх дітей, дехто з дітей висловив бачення свого майбутнього, яке повністю не відповідало сценарію життя, який для них пишуть їхні батьки. Головним результатом проекту було усвідомлення батьками та дітьми необхідності вміти домовлятися та вчасно робити кроки назустріч одне до одного.

Реалізувати даний проект у закладі змогли завдяки команді – Богдані Козубенко, керівнику та тренеру проекту, співорганізатору проекту – Тетяні Козубенко, директору школи, тренерам Ларисі Ратійовій, директору тренінгового центру ГО «Міцна Родина», Любові Похил, практичному психологу методичного кабінету управління освіти молоді та спорту, Тетяні Чертовій, практичному психологу школи та асистентам тренерів – Інні Омелянчук, Юлії Омелянчук, Вікторії Moісеєнко та Олександру Дем'янко.

Реалізувати завдання проекту допомогли члени волонтерського загону «Добро-дій» під керівництвом педагога-організатора Наталії Бондаренко.
Фінальним акордом проекту стало нагородження усіх учасників сертифікатами та дизайнерськими медалями. Кожен відчув свою причетність до важливої справи, яка подарувала відкриття самобутності кожного, взаєморозуміння, надію на щасливе майбутнє усім членам дружної команди – організаторам та учасникам проекту.

Керівник проекту Богдана Козубенко відзначила: «Я вдячна за цю неймовірну можливість бути частиною цього проекту, а також мати змогу запропонувати щось цінне для тих, хто мене оточує».

Тож перші кроки назустріч зроблено, і якому бути світу в наших родинах, у нашій школі залежить тільки від нас, від нашого прагнення служіння людям.

Ілона КОТОВА, заступник директора ЗОШ №2

Джерело інформаціїї http://smila-ua.com/index.php

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.