Легалізація грального бізнесу поповнить тюрми злочинцями

23 Декабря 2015 Published in Церковь и общество
Read 2793 times

Легалізація грального бізнесу в Україні призведе до збільшення фактів крадіжок, кримінальних злочинів, зруйнованих родин та самогубств. Крім того, узаконення грального бізнесу призведе до наповнення тюрем злочинцями. А кошти державного бюджету, що були спрямовані на розвиток суспільства, підуть на утримання правопорушників у тюрмах та психічнохворих у лікарнях. Про це у коментарі УНН повідомив керівник громадської організації “Стоп Азарт” Роман Семенів.

“Якщо ми повернемося у 2008 рік, коли на кожному кроці були гральні автомати, клуби, то це призведе до того, що у нашій державі розпочнеться епідемія. Люди стануть ще більше грати. Кількість кредитів, крадіжок, кримінальних злочинів, самогубств, зруйнованих сімей і маса біди у нашій державі – це те, що нас чекає. Також зросте кількість людей, які попадуть в тюрму, і їх будуть забезпечувати якраз не власники бізнесу, а держава. І не з державних коштів, а з грошей працюючих людей. Тому ті кошти, які мали піти на якийсь розвиток, вони підуть на утримання таких людей - когось у психлікарні, когось у тюрмі”, - сказав він.

Також за словами Р.Семеніва, не зважаючи на наявність проблеми, у більшості випадків залежна людина заперечує наявність хвороби. Тому за допомогою частіше звертаються родичі та друзі, які хочуть повернути батька, брата, сина, матір або дочку до сім’ї.

“Проблема у тому, що не кожен може розповісти і зізнатися самому собі у тому, що залежний. Наприклад, може бути десятиквартирний будинок, і в тому будинку у двох сім’ях може бути така проблема. Але ніхто не буде знати – всі боятимуться сказати, кожному буде соромно, що її чоловік чи син грають і створюють такі проблеми. Більше звертаються родичі, бо не кожен, хто грає, визнає, що у нього є проблеми, і свою залежність він не визнає. Родичі звертаються, бо з дому пропадають гроші, золото, побутова техніка, яку можна заставити”, - сказав він.

Експерт також наголосив, що родичі залежної людини, прагнучи допомогти, можуть як виправити ситуацію на краще, так і погіршити.

“Важлива поведінка родичів. Часто родичі самі дають шанс до них звертатися – коли людина все програє, вони допомагають грошима закрити всі питання. А якби вони не давали такого шансу, а починали із ним тверезо говорити (бо залежний шантажує – це останній раз, з дня в день, з місяця в місяць все продовжується). А якщо він робитиме певні кроки реабілітації, хоча б на 50% прислуховуватиметься до того, що говорять, це допоможе швидше”, - сказав він.

Р. Семенів також зазначив, що орієнтовно кількість залежних у кожній області України становить від 5 до 10% населення регіону.

Нагадаємо, законопроект про заборону грального бізнесу в Україні в 2009 році підтримали 390 народних депутатів, подолавши вето Президента. Обгрунтуванням такої заборони були катастрофічні наслідки від діяльності грального бізнесу в Україні, зокрема значне ускладнення криміногенної ситуації в країні.

Також нагадаємо, Кабінет Міністрів 11 грудня поточного року зареєстрував у Верховній Раді розроблений Міністерством фінансів законопроект щодо легалізації азартних ігор.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.