Переяславські євангелісти зробили для дем'янчан свято Василя

17 Февраля 2012 Published in СМИ о нас
Read 4947 times
14 січня члени переяславської єван­гельської церкви «Царство Божої Лю­бові» організували та провели новорічно-різдвяне свято в будинку куль­тури села Дем’янці, по­відомила пастор цієї ре­лігійної громади Віта Ку­сай (37 років).

- Це вперше наша церква провела такий захід у селі району, - розповіла вона. - Зав­часно ми домовилися із сільським головою, зав­клубом, запросили лю­дей. І були приємно зди­вовані, що о 17-й вечо­ра того дня будинок культури, що вміщує близько 300 чоловік, майже цілком був за­повнений людьми.

Молодь нашої церкви підготувала спектакль «Різдвяне диво» хвилин на 45. Про божі чуде­са. Знайшли яскраві ко­стюми, зробили музичне оформлення. Звичайно ж, перед показом неодноразово про­водили репетиції. У село нас поїха­ло з церкви півтора десятка осіб, навіть запросили з собою одного чо­ловіка з церкви в Києві. В ролі клоуна він розважав дітей, роздавав по­вітряні кульки. У нього це гарно ви­ходить, тому його нерідко запрошу­ють різні церкви для участі у їхніх подібних заходах.

Крім, власне, вистави, пастор роз­повіла про глибоке значення Різдва Христового для кожної людини. А ще члени церкви привезли із собою для безкоштовної роздачі всім охочим різноманітний одяг, не новий, але ще цілком придатний для використання. За словами пастора, його в основно­му зібрали члени церкви: «У кожного ж є якісь речі, що для нього самого не потрібні, але ще цілком добротні. То ми й вирішили роздати їх потребуючим», - наголосила вона. Присутніх також пригощали чаєм та печивом, оскільки в залі не опалювалося, то гapячий чай був дуже доречний. І, звичайно ж, оскільки захід проводила церква, належну увагу приділили молитві.

- Я запропонувала. молитися за зціленняприсутніх, - сказала пастор, - і виявилося, і дуже багато людей  потребують таких молитов. Я навіть подумала: «От ми сидимо десять-двадцять чоловік членів церкви в чотирьох стінах, проводимосвої зібрання в той час як багато людей потребують нашої допомоги. Часто ми, як віруючі, не готові йти до людей розповідати про спасіння через Ісуса Христа.То соромимося, то ще через якісь обставини.
 
До проведення цього свята кілька жителів Дем’янець були членами переяславської церкви. Тепер їх кількість збільшилася, і це дозволило створити домашню церковну групу. Її зібрання поки що раз на тиждень проводяться в приватній оселі однієї з віруючих.

Леонід МІЛЮТІН
Вісник Переяславщини
Випуск № 6 (11484)
П’ятниця, 27 січня 2012 року

 

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.