Як слід мити фрукти і овочі, щоб не підхопити інфекцію

31 Августа 2021 Published in На здоровье
Read 1566 times

Триває інтенсивний сезон свіжих овочів і фруктів. Практично всі розуміють, їх користь для організму, тому намагаються збільшити раціон в напрямку приготування свіжих салатів, запечених страв та споживання ягод, фруктів.

Проте не слід забуватии, що погано вимиті овочі можуть бути причиною шлунково-кишкових інфекцій, в т.ч. дизентерії, сальмонельозу або ботулізму. А на їх шкірці нерідко ховаються такі шкідливі бактерії, як хелікобактер Пілар, які можуть спровокувати коліки і навіть виразку.

«Будь-які ягоди, фрукти, овочі потрібно довго і ретельно мити, навіть ті, що виростили власними руками. Не кажучи вже про «магазинні» овочі і фрукти. Імпортні фрукти і овочі нерідко «прикрашають» воском і парафіном, щоб товар набував більш красивий і блискучий вигляд, - розповідає гастроентеролог. - Для людського шлунка це, м'яко кажучи, зовсім непотрібні сполуки. Є сенс не просто гарненько промивати їх, але і злегка потерти м'якою щіточкою. Якщо ж заморські ласощі призначається дітям, про всяк випадок замочіть попередньо плоди в холодній воді», - впевнена гастроентеролог Вікторія Суджіянова.

Дуже обережними треба бути і з цитрусовими. Особливо, не в сезон. Фахівці рекомендують ошпарити плоди окропом і лише потім промивати водою.

Для ретельного промивання зелені, замочіть її в холодній воді, а після цього ретельно промийте під проточною водою пазухи листя.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.