4 прості звички, які знизять ризик захворювань печінки

09 Августа 2020 Published in На здоровье
Read 1194 times

Печінка – орган, здатний до регенерації, але навіть з цією здатністю її можуть уражувати захворювання. Щоб знизити їх ризик, важливо дотримуватися кількох правил. Ввести ці звички в ужиток нескладно.

Уникайте низькокалорійних, знежирених продуктів
Знежирені продукти можуть здаватися хорошим варіантом, проте зазвичай недолік цього нутрієнта компенсується додаванням додаткового цукру, щоб надати продукту смак. Надлишки глюкози і фруктози печінка перетворює в жир, що загрожує неалкогольною жировою хворобою печінки.

Спробуйте середземноморську дієту
Середземноморська дієта з великою кількістю корисних жирів, пісними варіантами білка і складними вуглеводами вважається однією з кращих для печінки. Деякі дослідження навіть показали, що середземноморська дієта допомагає збільшувати тривалість життя.

Антиоксидант
Вживання продуктів, багатих антиоксидантами, допомагає захистити печінку. Найчастіше знайти їх можна в ягодах, фруктах і овочах.

Бережіть зуби
За попередніми даними одного дослідження, запалення ясен і зубів може бути пов’язано із запаленням в організмі в цілому і в печінці, зокрема. Регулярні візити до стоматолога можуть допомогти в збереженні здоров’я органу.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.