Загроза: Християнські цінності під ударом Стамбульської конвенції

25 Июня 2022 Published in Дайджест
Read 1443 times

У понеділок, 20 червня, український парламент ратифікував Стамбульську конвенцію. Ця угода з прав людини спрямована на запобігання домашньому насильству, але разом з тим вводить гендерну ідеологію, як обов’язкову.

Український парламент підтримав ратифікацію Стамбульської конвенції: 259 голосів – «за», лише 8 – «проти».

Українські церкви насторожено ставилися до ратифікації договору Європейської Ради. Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій зверталася до парламенту, Верховної Ради з проханням відкласти розгляд Стамбульської конвенції на час війни.

«Спроба ратифікувати Стамбульську конвенцію в умовах війни та наявність протилежних поглядів у суспільстві на цю ініціативу лише спровокують нову хвилю громадських протестів, невдоволення та критики українського керівництва. І це в той час, коли нашій державі необхідні єдність, згуртованість, консолідація зусиль усіх державних інституцій для перемоги у війні проти російського агресора», – йдеться у заяві.

На жаль парламент не відреагував на заклики церков, а отже наразі українські церкви побоюються того, що християнські цінності та інститут сім’ї можуть бути зруйновані через примусове насадження гендерної ідеології.

Стамбульська конвенція спрямована не лише на боротьбу з домашнім насильством, а й вводить поняття «гендер» як ідеологічну концепцію самоідентифікації особи. З цим не можуть погодитися релігійні громади України, оскільки ігнорування факту біологічної статі «несе загрозу спотворення підростаючого покоління, їхньої гендерної ідентичності, популяризація одностатевих стосунків та поширення гендерної дисфорії серед дітей та молодь».

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.