Як правильно вмикати побутові прилади після відключення світла

01 Ноября 2022 Published in Дайджест
Read 1518 times

Через масові ракетні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України у всіх містах відбуваються аварійні та планові вимкнення електроенергії, що не йде на користь побутовим приборам. Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі дали 5 порад як правильно включати електроприлади після відключень електроенергії. Про це повідомляється на сайті компанії ДТЕК.

Що робити, коли вимнули електрику?

Зокрема, якщо з якихсь причин у будинку відключили електроенергію, то варто від'єднати від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення та електроплити.

Також важливо вимкнути світло в приміщеннях, де в цей час не перебувають люди.

Що робити, коли електрику увімкнули:

1. Після того, як у вас з’явилось світло, одночасно не включайте всі енергоємні прилади (обігрівачі, бойлери, електроплити і електрочайники).

2. Якщо в будинку є декілька енергоємних приладів, то варто обмежитись включенням в мережу лише одного, а інші включіть в інший період часу, обов’язково відключивши попередній.

3. Деякі прилади, які мають таймери включення, потрібно запрограмувати на роботу в нічний час з 00.00 до 06.00 ранку.

4. Українців, які використовують електродвигуни та помпові станції, просять відключити їх від мережі, тому, що електродвигуни дають високе навантаження на електромережі під час свого пуску. Вмикати їх варто за 20-30 хвилин після появи електроенергії.

5. Бізнес попросили повністю відмовитися від зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів і торгових центрів.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.