Як Міненерго намагається недопустити тотального блекауту в Україні

20 Октября 2022 Published in Дайджест
Read 1346 times

Радниця міністра енергетики Лана Зеркаль у коментарі Радіо Свобода заявила, що Міненерго наразі «робить усе», щоб не допустити тотального блекауту в Україні.

«Працюємо у Брюсселі, щоб забезпечити необхідним обладнанням українську електричну мережу і щоб наші споживачі не залишилися без електричної енергії. Наші запити отримують підтримку, і ми розраховуємо, що нам дуже допоможуть все відновити і забезпечити проходження зими. Для нас це критично важливо. Особливо зараз, зважаючи на той масований удар по українській електричній інфраструктурі», – зауважила вона.

За словами Зеркаль, спеціальне обладнання для подолання наслідків обстрілів критичної енергоінфраструктури, яке наразі потребує Україна, «доволі складно отримати».

«Саме для пошуків обладнання, яке можна використовувати і спрямовані наші зусилля. Його, наприклад, виготовляє Південна Корея, але його виготовлення триває певний час. А ми хочемо отримати вже зараз. А для цього потрібний і політичний вплив, і підтримка, і допомога в логістиці по доставці», – пояснила Зеркаль.

Вона додала, що наразі Україна вже отримала від європейських партнерів «обіцянку принаймні допомогти у пошуку і закупівлі» такого обладнання.

20 жовтня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що з 10 жовтня Росія завдала близько 300 ударів по енергосистемі України. Він також наголосив, що за таких умов у разі нестачі економії електрики влада буде змушена примусово обмежувати електропостачання.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.