Як підняти тиск в домашніх умовах без пігулок і ліків

15 Июля 2023 Published in На здоровье
Read 1587 times

Низький артеріальний тиск приносить мало приємного. Ще гірше, коли він у вас і так низький. Розповідаємо, як підняти тиск у домашніх умовах і при цьому не вдаватися до лікарських препаратів.

Найчастіше низький АТ супроводжується букетом неприємних симптомів. Коли тиск падає, ви можете відчути слабкість, важкість у ногах, легке запаморочення або підвищене серцебиття. Не ігноруйте подібні сигнали організму, оскільки ситуація може дійти до госпіталізації.

Важливо вчасно розпізнати тип зниження — вегетативний або невідкладний, коли необхідно викликати швидку. Так, у разі зміни кольору шкіри, поверхневого або частого дихання, а також слабкого або надто швидкого пульсу та непритомності слід негайно звернутися за допомогою до лікарів. На запущеній стадії наслідки можуть включати набряк легенів і мозку, шок, кому і загрожувати життю людини.

Водночас, зниження артеріального тиску буває симптоматичним і проявляє себе періодично. У таких випадках можна використовувати рекомендації нижче. Вони допоможуть відновити прийнятний рівень артеріального тиску і привести організм у нормальний стан.

Як підняти тиск у домашніх умовах

  • Пийте каву або чай. З усіх можливих способів цей найбільш доступний. З розчинною кавою слід бути обережним, адже вона може призвести до прямо протилежного результату. На деяких людей такі напої діють інакше, що призведе до ще більшого зниження тиску та розвитку тахікардії.
  • Їжте солоні продукти. Сіль, яка в них міститься, утримує воду в організмі, що допомагає підвищити тиск без ліків. Якщо ж у вас діагностовано змішаний тип вегетосудинної дисфункції, рекомендацію можна пропустити. Для таких людей цей спосіб протипоказаний.
  • Пийте воду. Можна підсолену. Таким чином знижений АТ підніметься без необхідності приймати таблетки. Цим методом можна підвищити тиск у домашніх умовах, але тільки використовуючи сіль у розумних кількостях. Солона рідина протипоказана особам похилого віку, оскільки може негативно позначитися на здоров’ї серця.
  • Використовуйте одяг із компресійними властивостями. Часто його використовують люди, які страждають від варикозного розширення вен. Однак трикотаж такого типу здатен підтримувати розширені судини в тонусі та покращувати кровопостачання кров’ю важливих органів. Це безпечний і легкий спосіб підняти тиск у випадках, коли вищеописані рекомендації не підходять.
  • Прийміть напівсидяче положення. Приплив крові до мозку у вертикальному положенні може бути скрутним. У разі зниженого тиску лікарі радять перебувати в напівсидячому положенні. Схрестіть ноги і стисніть стегна, так ви підвищите кровопостачання мозку і серця. Також можна сісти на підлогу або обійняти коліна, при цьому нахилившись вперед корпусом.

Щоб підвищити знижений артеріальний тиск, можете комбінувати описані вище поради. Крім того, необхідно правильно і повноцінно харчуватися, щоб отримувати всі важливі мікроелементи і вітаміни.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.