Для повного розмінування України знадобиться 30 років

15 Апреля 2023 Published in Дайджест
Read 1947 times

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що для повного розмінування території країни може знадобитися понад 30 років та 5000 фахівців. Він також зазначив, що Україна потребує комплексної програми розмінування, а сучасні технології можуть допомогти прискорити цей процес.

Він зазначив, що для проведення операцій з розмінування на своїй території Україні потрібно мінімум 5 тисяч фахівців. Щоб проілюструвати свою тезу, він навів як приклад Хорватію, де, попри те, що війна закінчилася 28 років тому, деякі регіони країни залишаються замінованими.

Резніков пояснив, що ці фахівці здатні розмінувати в середньому близько 50 квадратних кілометрів на рік, але враховуючи те, що Україна все ще перебуває у розпалі конфлікту, на повне розмінування країни знадобиться 30 років, якщо процес буде рухатись такими ж темпами, як у Хорватії.

Міністр оборони зазначив, що сучасні технології можуть допомогти прискорити процес. Варто зазначити, що наразі уряд намагається якнайшвидше розпочати комплексну програму убезпечення територій він мінної небезпеки.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.