Підписано закон, що популяризуватиме сімейні цінності

07 Января 2023 Published in Дайджест
Read 1493 times

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт щодо утвердження української національної та громадянської ідентичності. Серед пріоритетів зафіксована популяризація інституції сім’ї. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний документ ще 31 грудня 2022 року. А нині законопроєкт набув чинності.

Повідомляється, що Закон покликаний стати одним з інструментів створення сильної держави, в тому числі у контексті відповідного національно-патріотичного виховання, військово-патріотичного виховання та громадянської освіти.

У Пояснювальній записці зазначено, що «існування та процвітання Української держави неможливе без загального усвідомлення громадянами своєї громадянської ідентичності… Сукупність усіх індивідів, які пройшли таке самовизначення, є необхідним фундаментом для формування потужного громадянського суспільства, сильної нації та міцної держави».

У розробці відповідного Закону взяла участь і організація «Всі разом!». Врахувавши пропозиції руху, Закон наголошує, що «духовно-моральне виховання здійснюється за такими напрямами…: сприяння утвердженню сімейних цінностей та активне залучення сім’ї до національно-патріотичного виховання». За словами члена правління «Всі разом!» і представника організації у робочій групі Елеонори Дібровної, «цей документ стане фундаментальним у контексті популяризації інституції сім’ї як основи існування нашого суспільства, а також – важливим інструментом національної безпеки».

Війна продемонструвала, що «неможливо знищити народ, в якому домінують природні цінності. І саме усвідомлення людиною своєї ідентичності, наявність родинних та духовно-моральних орієнтирів є запорукою перемоги життя над смертю», підкреслила Елеонора.

Водночас у документі зазначається, що сім’я є «суб’єктом відносин у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності та бере участь у формуванні та реалізації державної політики в зазначеній сфері».

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.