Чому компанії по всьому світу розвивають креативність

28 Сентября 2021 Published in Дайджест
Read 1499 times

Креативність давно вважається однією з головних умов успіху в бізнесі. Більш як 1500 керівників компаній по всьому світу назвали креативність важливішою рисою, ніж менеджерські якості, візіонерство та чесність. Чому? Тому що креативні лідери легше адаптуються до невизначеності, коли компанія зіштовхується з комплексними проблемами, пише СЕО інноваційного парку UNIT.City Домінік Піоте в колонці для Forbes.

Все більше й більше офісів по всьому світу додають до своїх середовищ елементи мистецтва: це додає натхнення співробітникам та робить їх відкритими до нового.

У офісах Facebook по всьому світу виставляються роботи місцевих художників. Також компанія відкрила арт-простори, де співробітники можуть вільно покреативити.

В одному з офісів Google, тим часом, робітники прикрашають вікна героями з мультфільмів, роблячи їх з паперових стікерів. В лондонському офісі Bloomberg створюють світлові арт-інсталяції, а Deutsche Bank взагалі володіє найбільшою колекцією корпоративного мистецтва в світі: близько 60 тис. артробіт в 900 офісах компанії по 40 країнах світу.

  • “Переваги витворів мистецтва на робочому місці безспірні. Згідно з одним із досліджень, 78% людей вважають, що мистецтво на робочу місці знижує стрес, а 64% вважають що воно підвищує креативність та продуктивність. Можливо, всім компаніям, особливо стартапам, варто втілювати побільше мистецьких рішень в своїх офісах”, – відзначив СЕО UNIT.City.

В інноваційному парку UNIT.City (Київ - прим. ред.) також розміщено багато інсталяцій та скульптур. Нещодавно на території парку виставлявся унікальний витвір мистецтва – Merman, скульптура, спеціально створена до фестивалю Burning Man 2022 у Неваді.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.